آیا مصرف شیر بدون چربی سبب چاقی می شود؟

به این مطلب امتیاز دهید.

اما این مطلب
درست است؟ بگذارید با این سئوال شروع کنیم که چه چیزی چاق کننده است؟
شیر کامل آشکارا
دارای کالریها و چربی بیشتری است. یک فنجان شیر دارای ۱۴۶ کالری و تقریبا ۸ گرم
چربی است
.
،
همین مقدار شیر کم چرب (۲
%)

دارای
۱۲۲
کالری و تقریبا
۵ گرم چربی می باشد، یک فنجان شیر کم چرب (۱%) دارای
۱۰۳

کالری و ۲.۵ گرم
چربی است و سرانجام یک فنجان شیر بدون چربی(اسکیم
)

دارای ۸۳ کالری
بوده و تقریبا بدون چربی است
.
اما وقتی پای کم
کردن به میان می اید، محدود کردن مقدار کالری مصرفی اثر خیلی کمی دارد. شواهد
به دست امده از مالعات فراوان علمی نشان می دهند که اگر برای کم کردن وزن، وعده
ناهار را حذف کنید، معمولا اثر ان را در وعده شام خود جبران خواهید کرد. و برطبق
گزارش سال ۲۰۰۷ از ارشیو طب داخلی، توصیه به بیماران دارای اضافه وزن و چاق برای
قطع کالری تنها به زودگذر می انجامد، و اثر آن ناپایدار خواهد بود. همین
وضعیت در مورد حالت قطع چربی های اشباع شده وجود دارد. در سال ۲۰۰۳، یک بررسی بی
طرفانه بر روی مجموعه ای از تحقیقات ، که در آنها های چربی پایین با رژیم های
کم کالری مقایسه شده بود، نشان داد که به منظور حصول کاهش وزن طولانی مدت، رژیم
های دارای چربی محدود شده بهتر از رژیم های با کالری محدود نمی باشند. همان طور که
والت ویلت از بخش دانشگاه هاروارد در مجله پزشکی آمریکا نوشت : به
نظر نمی رسد که رژیم های دارای چربی بالا عامل اصلی شیوع چربی اضافی بدن در جامعه
ما باشند، و کاستن از مقدار چربی راه حلی برای این معضل نخواهد بود
.
این مطلب به
صورت گسترده پذیرفته شده که چربی ها اشتها را فرو می نشانند و این کار با تحریک
ازادسازی هورمون کوله سیستوکینین که سبب احساس سیری می گردد، صورت می گیرد. چربی
ها همچنین ازادسازی قند در جریان خون شما را کند می کنند، و در نتیجه مقدارقابل
ذخیره به صورت چربی را کاهش می دهند. به بیان دیگر هرچه مقدار چربی در شیر شما
بیشتر باشد، چربی کمتری در اطراف شکم شما جمع خواهد شد. بر طبق نتایج یک مطالعه
فراگیر و وسیع، شیر کم چرب نه تنها اثری در تنظیم وضعیت وزن شما ندارد بلکه حتی می
تواند شما را در مقایسه با هنگامی که شیر کامل مصرف می کنید، بیشتر چاق کند
.
در سال ۲۰۰۵،
محققینی از دانشگاه هاروارد و دیگر موسسات، بر روی وزن و مقدار شیر مصرفی تعداد
۱۲۸۲۹ کودک و نوجوان ۹ تا ۱۴ ساله در سطح کشور آمریکا مطالعه ای انجام دادند
.
آنها گزارش
دادند که ” برخلاف فرض های اولیه ما، مصرف شیر بدون چربی و کم چرب(با چربی
۱%) در این ، همراه بود با افزایش وزن گیری در حالی که این وضع در هنگام
مصرف چربی های لبنی مشاهده نشد
.
اما ایا مطمئنا
شیر کم چرب برای قلب شما بهتر است؟ معمولا به ما گفته می شود که مراقب میزان مصرف
لبنیات باشیم چون سبب افزایش کلسترول بد


نوعی از کلسترول
با نام اختصاری
LDL

می شود. اما
LDL
حداقل چهار گونه
مختلف دارد که فقط کوچکترین و فشرده ترین آنها به بیماری قلبی مربوط می شود. چربی
موجود در لبنیات، به نوبه خود فقط بر روی مقدار نوع سبکتر و بزرگتر
LDL
که بی خطر است
اثر می گذارد
.
و آخرین استدلال
این است
:
چه احساسی پیدا
می کنید اگر در یک کارتن را باز کنید و یک ماده گچی به رنگ سفید مایل به آبی را از
آن بیرون آورده و به درون قهوره خود بپاشید؟ این همان رنگی است که بسیاری از
شیرهای غیرچرب قبل از اینکه به آنها پودر شیر اضافه بشود دارند. فرایند افزودن
پودر شیر به مایع شیر بدون چربی، فرآیندی مشکل ساز است. هرجوری که به آن نگاه
کنید، این کار، بزک کردن تصویر شیر بدون چربی است
.
باب رابرتز یک
متخصص در امور لبنیات می گوید :برای سفید کردن رنگ شیر بدون چربی، برخی شرکت ها به
آن پودر شیر بدون چربی اضافه می کنند. پودر شیر چربی گرفته (که به شیرهای کم چرب هم
افزوده می شود) با حرارت دادن به مایع آن و اسپری کردن آن با فشار به دست می آید،
فرآیندی که سبب اکسید شدن کلسترول می شود
.

در مطالعات صورت
گرفته بر روی حیوانات توسط گروهی از محققان اسپانیایی در سال ۱۹۹۶، مشاهده شده که
کلسترول اکسید شده برخی تغییرات زیستی را سبب می شود که به نوبه خود سبب تشکیل پلاک
در شریانها و بیماری قلبی می شوند. آنها اعلام کردند که کلسترول اکسید شده می
تواند مسبب جهش ژنی بوده و ماده ای سرطان زا می باشد. در سال ۱۹۹۸ محققین
استرالیایی بر روی خرگوشهایی که در غذایشان کلسترول اکسید شده موجود بود مطالعه ای
انجام دادند و دریافتند که این جانوران، علی رغم اینکه در مقایسه با خرگوشهایی که
با منابع طبیعی این ماده شده بودند، مقدار کمتری کلسترول در خون خود داشتند
اما در مقبل،
۶۴%
کلسترول بیشتر در
آئورت آنها دیده شد. (یک مطالعه که در سال ۲۰۰۸ در چین صورت گرفته هم همین نتایج
را نشان داده است
.)
رابرتز می گوید:
مقدار کلسترول اکسید شده ای که با اضافه کردن پودرشیر بدون چربی تولید می شود
“خیلی زیاد” نیست، اما تا هنگامی که اثرات آن بر روی انسانها ناشناخته
است، غیر ممکن است که بتوان سطحی ایمن از آن را ارایه کرد
.
برای مشاهده ی آخرین پیشنهادات ویژه و تخفیف های فوق العاده به وب سایت جدید ما به آدرس زیر مراجعه کرده و در کلوپ مشتریان ثبت نام کنید            www.ideal-clinic.ir
برای مشاهده ی آخرین پیشنهادات ویژه و تخفیف های فوق العاده به وب سایت جدید ما به آدرس زیر مراجعه کرده و در کلوپ مشتریان ثبت نام کنید

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا